2021 YILI VE GELECEK TEKNOLOJİLER

2021 yılında olması muhtemel ve gelecek teknolojiler bu yazımızda.

0 10

- Reklamlar -

2021 yılı ve gelecek teknolojiler

2020 yılı ortalarında başlayan ve 2021 yılına da damga korona virüs, hızla gelişen teknoloji ve dijitalleşmeden uzak duran herkesi de teknolojinin nimetlerinden faydalanmaya başlamasına neden olmaya devam ediyor. Korona virüse rağmen teknoloji hız kesmeden gelişmeye devam ediyor. 2021 yılı ve gelecek teknolojiler tükenmeyecek gibi duruyor. Bu da bize yeni teknolojik gelişmelere hazır olmamız anlamına geliyor. 2000’li yıllardan bu yana internet ve bilgisayarın hayatımıza girmesi ile birlikte teknoloji büyük bir hızla gelişmeye başladı.  Bu yıllara damga vuran gelişme ise cep telefonları oldu. Cep telefonları yeni ve farklı teknolojik gelişmelerin de önünü açmış oldu. 2010’lu yılların başında akıllı cep telefonların ortaya çıkması ile hayatımıza mobilite ve daha farklı teknolojiler de girmeye başlamış oldu.

Yeni Akım Sosyal Medya

2010’lu yılların ardından teknoloji dünyasının zirvesine yeni akım sosyal medya oturmuştur. Teknoloji tüketicilerin ilgi odağında yerleşen gelişmelere devam etmiştir. Sırayla ortaya çıkan 2G,3G,4G\4.5 G’nin IoT ile cihazların birbiriyle konuşabilir hale gelmiş olmasının yanı sıra elektrikli ve otonom araçların yanında sosyal medya kullanımında artış ve sosyal medya çalışan teknoloji şirketleri daha fazla gündeme gelmeye devam etmektedir.

Parlayan Yıldız E- ticaret ve E-ihracat

Son yıllarda parlayan yıldız E- ticaret ve E- ihracat en trend teknolojik gelişmelerden biri olmayı başardı. 2020 yılı ortalarında dünyayı kabusu yaşatan korona virüs nedeni ile büyük bir çıkış yaparak hızla büyümeye başlamıştır. Teknoloji otoriteleri 2020 yılını kayıp yıl olarak değerlendirse de 2021 yılı yılında e- ticaret ve e- ihracat sektörler daha farklı yerlerde ilginç teknolojiler ile karşımıza çıkacağı kesin. 5G teknolojisi, teknoloji çağının başladığını işaret ediyor. Son yapılan çalışmalarla yoğunlaşan gelişmeler 5G ile de kayıpsız veri aktarımını sağlayabiliyor. Arttırılmış gerçeklik konusunda da gelişmeler yaşanacağı açık. Bu gibi noktalar göz önüne alındığında sağlık teknolojileri ve diğer ticari alanlarda çarpıcı gelişmeler bizi bekliyor.2021  yılı  daha fazla teknolojik gelişme  ve mobilite  ile  birlikte teknoloji çağının başka  bir yere dönüştüğünü de  gösteren  bir  yıl olacaktır.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası