AÖF NEDİR? AÖF ÖNLİSANS VE LİSANS BÖLÜMLERİ NELERDİR?

Aöf sistemi ve bölümleri hakkında detaylara bu yazımızdan ulaşabilirsiniz.

0 26

- Reklamlar -

AÇIK ÖĞRETİM FAKÜLTESİ NEDİR?

1982 yılında kurulmuş olan ve Uzaktan eğitim metoduyla öğrencilerine hizmet veren, Anadolu üniversitesinin bir fakültesidir. Örgün olarak üniversite okumaya fırsatı olmayan, şehir dışında üniversite kazanıp gidemeyen kişilerin imdadına koşan bir sistemdir.

Açık öğretim Sistemi İşlenişi Nasıldır?

Dersler kitle iletişim araçları kullanılarak işlenir. TRT Okul kanalında, her gün 12 saat açık öğretim dersleri ile ilgili yayınlar yapılmaktadır. Ayrıca Anadolu üniversitesi sitesinde ve diğer sitelerde dersler ve sınavlarla ilgili destek verilmektedir. Anadolu üniversitesinin her ilde bürosu bulunmaktadır, bu bürolarda gerekli olan tüm ders kitapları ücretsiz olarak temin edilmektedir.

AÖF öğrencileri her yıl 3 kez (vize, final ve bütünleme) sınava girmekte ve bu sınavlar sonucunda başarılı olanlar üst sınıfa geçmektedir ya da geçememektedir. Fakat açık öğretim fakültesi son yıllarda sistemini değiştirerek kredili sisteme geçmektedir, kredili sistemde ise yıl bahar ve güz olarak iki döneme ayrılır, her dönemde de vize ve final olarak iki sınav yapılmaktadır. Kredili sistemde bütünleme sınavı kaldırılmıştır.

Açık öğretim Fakültesi’nin Dezavantajı Var Mıdır?

AÖF bünyesinde bulunan bütün bölümler, örgün eğitim veren diğer üniversitelerde ki bölümlerden hiçbir farkı yoktur. Bölümler birbirine denk olduğu gibi AÖF öğrencileri, diğer üniversite öğrencilerinin yararlandığı tüm sosyal haklardan yaralanabilmektedirler. Aradaki tek fark okula devam zorunluluğunun bulunmamasıdır.

Açık öğretim Fakültesine Nasıl Girilir?

Açık öğretim fakültesine girebilmenin ilk basamağı, üniversite sınavına girmiş olmaktır. Sınava girip baraj puanını geçme durumunda AÖF kayıt yaptırma hakkı kazanmış olunuyor. Açık öğretim fakültesindeki bazı bölümler kontenjansız bölümler olup, isteyen herkes tercih yapabilirken, bazı bölümlerde kontenjan sınırı vardır. Baraj puanının biraz daha üstünde bir puan alan öğrenciler girebilir. Bunun yanı sıra herhangi bir üniversitenin örgün bölümlerinde okuyan tüm öğrenciler, açık öğretim fakültesinin kontenjansız bölümlerinden istedikleri birine, üniversite sınavına girmeden kayıt olabilir.

Açık öğretim Fakültesi Programları Nelerdir?

AÖF’nde lisans ve ön lisans olmak üzere 2 program vardır. Ayrıca kontenjan türüne göre, kontenjanı olanlar ve olmayanlar diye 2’ye ayrılır. Kontenjanı sınırlı olan bölümler, diğer lisans ve ön lisans programları ile aynı koşulları taşıyor. Kontenjanı sınırsız olan bölümler ise; teknik lise ve meslek lisesi mezunları kendi alanlarına denk gelen AÖF ön lisans programlarına üniversite sınavına girmeden direk geçiş yapılabilen bölümlerdir.

Açık Öğretim Fakülteleri

  • Anadolu Üniversitesi (Eskişehir)
  • İstanbul Üniversitesi (İstanbul)
  • Atatürk Üniversitesi (Erzurum)

Açık öğretim Fakültesi Lisans ve Ön Lisans Programları

LİSANS

  • Sosyoloji, Tarih, Felsefe, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Sağlık Yönetimi, Türk Dili ve Edebiyatı, Coğrafya, İktisat, İşletme

ÖN LİSANS

  • Yönetim Bilişim Sistemleri,    Aşçılık,    Adalet,   Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı,     Bankacılık ve Sigortacılık,    Çocuk Gelişimi,    Dış Ticaret, Elektrik Enerjisi Üretim,   İletim ve Dağıtım, Emlak ve Emlak Yönetimi,   Halkla İlişkiler ve Tanıtım,    Fotoğrafçılık ve Kameramanlık,   İnsan Kaynakları Yönetimi,   İlahiyat, İşletme Yönetimi,   Lojistik,   Laborant ve Veteriner Sağlık,   Medya ve İletişim,   Marka İletişimi,   Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası,   Özel Güvenlik ve Koruma, Radyo ve Tv Programcılığı,   Spor Yönetimi ,  Sosyal Hizmet,   Sağlık Kurumları İşletmeciliği,   Tıbbı Dokümantasyon ve Sekreterlik,   Tarım,   Yerel Yönetimler,   Yaşlı Bakımı,   Turizm ve Otel İşlemeciliği,   Turizm ve Seyahat Hizmetleri

 

İçerik: https://edijitalturkiye.com/

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası